ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Az infraszauna hatásai
 

Az infraszaunák hatásaival rengeteg tudományos kutatás és felmérés foglalkozik, ezért ma már naprakész információkkal rendelkezünk róla. Ebben az írásban e csodálatos készülék az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásaival ismerkedhetnek meg. Napjainkban az elhízás népbetegségnek számít, a felgyorsult életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében.
 
Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amikor az infraszauna kifejti jótékony hatását, a test dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, egyúttal kiválasztja a zsírokat és a káros méreganyagokat is. Így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. Kutatások kimutatták, hogy infraszaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte!


Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, következésképpen kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket. Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek.
Az infraszauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen.

Infraszaunázás közben jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, ennek következtében immunrendszerünk ellenálló képessége nagymértékben megnő.
 
Említettük már azt is, hogy infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a szervezetre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív hatékonyabban dolgozik, a szívizmok megerősödnek ez a későbbiekben a szervezet nagyobb teherbíró-képességével jár.
Edzéseink célja sem főleg az izmok fizikai méretének növelése, hanem a szervezetünk leterhelése, ellenálló képességének növelése, amire az infraszauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is felgyorsulnak, ezzel segítve a lerakódott károsanyag kiválasztását. A folyamat főleg a különböző méreganyagok (mint higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav, stb.) távozását segíti elő. A felsorolt belső hatások mellett külsőnkre is pozitív hatással van a különböző bőrelváltozások és esztétikai hibák csökkentésével.
 
 
A szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis ez segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll. Az infraszauna által keltett izzadtságtermelés ezt könnyen eltávolítja a szervezetünkből. Az infraszauna fénye és hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál fény- és hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére a leghatékonyabb. Nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújt segítséget, hanem az egyéb bőresztétikai problémákat is hatékonyan kezeli, elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak felvétel és méreganyagainak kiürítését, növelve ezáltal a bőr ellenálló képességét is. Ebből következően megállapítható, hogy az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, és gyorsítja a sebek gyógyulását is.

 
Tudományos kutatások igazolták, az infraterápia jótékony hatással van a ficamra, izomgörcsre és az ízületi merevségre. Rendszeres használatával enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb hasonló jellegű tünet is. Ezt a típusú terápiás kezelést egyaránt ajánljuk minden korosztálynak. Rendszeres használat mellett, a leggyorsabban érezhető hatása a frissesség, felüdülés és fokozott munkabíró képesség. Ennek a készüléknek a használatával elfeledheti a szorongást, a depressziót és stressz káros hatásait is.


Keresőoptimalizálás