ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

A carbon sugárzók előnyei és hatása

      Akárcsak  a legtöbb óriási találmány az infraszauna is egy véletlen eseménynek köszönhetően született meg. A feltalálója egy síbalesetben sérült sportember, a gyógyíthatatlannak hitt sérülését követően egy osztrák orvos javaslatára sérült testrészeit naponta több órán keresztül infralámpával kezelte. Már néhány nap elteltével kifejezetten jobban érezte magát, mozgékonysága visszatért és a baleset utáni harmadik héten újra mozgásképessé vált.

A felgyógyulását követően behatóan kezdett foglalkozni az infravörös
mélymeleg terápia hatásaival, és több infravörös sugárzással foglalkozó szakember bevonásával fejlesztették ki a mélymeleg terápiás infrakabinokat, amelyek már közcélú felhasználásra is alkalmasak voltak.

Az első készülékek hosszú ideig az eredeti találmánynak megfelelően szálsugárzókkal üzemeltek, amelyeknek a tulajdonságai viszonylag kis felület és magas üzemi hőmérséklet volt. Az ezzel a technológiával szerelt készülékek kiválóan üzemelnek mind a mai napig. Az ezredforduló környékén japán tudósok tudományos kutatások során kifejlesztettek egy jóval hatékonyabb, alacsony hőmérsékleten működő, nagy sugárzási felülettel rendelkező infrasugárzó családot. Ezek a legkorszerűbb technológiákkal kerülnek gyártásra és élettartamuk is többszöröse az elődeiknek Ezeket az infrasugárzókat nevezzük
carbon sugárzóknak, más néven szénszálas lapsugárzóknak.

A különböző sugárzók hatékonyságáról az alábbi táblázatban szereplő képek alapján győződhet
meg.


Infrasugárzó összehasonlító táblázat 
     
        Szemléletes példával élve a carbon sugárzók és szálsugárzók hatásai között pontosan annyi a különbség, mintha a természetbe kimennénk napozni, és a napozás megkezdése előtt magunk elé tennénk egy napernyőt, amin nem hatolnak át a nap sugarai, majd vágnánk rajta néhány rést. Az ezeken áthatoló fény mennyisége megegyezik egy szálsugárzóval szerelt infrakabin fénymennyiségével, majd eltávolítva a napernyőt a teljes testfelületünket érné a napsugárzás, ennek a fénymennyisége megegyezik a carbon sugárzók által kibocsátott fénymennyiséggel.

A carbon (szénszálas) sugárzók ezért jóval hatékonyabbak, mivel nagyobb felületük miatt több terápiás infravörös fény éri az emberi testet a teljes felületi sugárzást biztosítva.  A nagy fűtőfelületnek köszönhetően az infravörös sugárzás a szaunában egyenletesebben oszlik el, ennek köszönhetően alacsonyabb hőfokon (40-60 C) és nagyobb felületen melegítik a testet, így azonos időben 10-20-szor nagyobb felületen indul  be a méregtelenítés és az izzadás.


Sugárzófelületet összehasonlító táblázat

carbon sugárzószálsugárzó
 
      
 
      A carbonsugárzók 7-14 mikron közötti infravörös sugarakat bocsátanak ki, amelyek megegyeznek a nap sugárzásnak az emberi szervezetre gyakorolt legpozítivabb és leghatékonyabb fénytartományával és az emberi szem számára nem láthatók. Ezt az infravörös fénytartományt nevezzük "éltető" sugaraknak.  Az alábbi táblázatban az infravörös fény tartományait tanulmányozhatja.

Az infravörös fény tartományai


 


 
FEJLETTEBB TECHNOLÓGIA – MINIMÁLIS ÁRKÜLÖNBSÉG!!!


Keresőoptimalizálás