ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Allergia

Manapság annyit hallani az allergiáról, „népbetegségként” emlegetik. Lassan már kötelező lesz valamire allergiásnak lenni, hiszen ez egy olyan dolog, ami betegség is, meg nem is, tehát roppant érdekes.

Mi is pontosan az allergia és mi a megoldás? A szakemberek szerint roppant egyszerű. Bizonyos anyagokra egyes szervezetek furcsán reagálnak, ezért azokat jobb elkerülni. Ez is egy megközelítés, bár még mindig jobb, mint gyógyszerekkel elnyomni a tüneteket.

Túlterhelt immunrendszer

Az immunrendszer roppant „intelligens” részünk. Éber és megóv mindentől, persze abban az esetben, ha rendesen működik. Mi történhet túlterhelés esetén? Nyilvánvalóan lebetegszünk, hiszen a védelem hiányos.

Előző cikkben egy roppant elfoglalt dolgozó embert vettem hasonlatként, akit annyira túlterhelnek, hogy képtelen elvégezni az összes rábízott munkát. Valóban hasonló helyzetben van az immunrendszer túlterhelés esetén. Egy túlterhelt dolgozó emberrel előfordul, hogy nem csupán nem végzi el teljes mértékben a munkát, de szétszórttá válik és néha hibázik, előfordul, hogy roppant nagyokat hibázik. Erre azt szoktuk mondani, emberek vagyunk, hibázunk néha. Pedig nem ez a fő ok, hanem a figyelem nagymértékű szétszóródása.

Az immunrendszer is hasonlóan működik. Túlterheltség esetén néha kisiklik és nem megfelelőképpen jelöli ki az elpusztításra és eltávolításra való sejteket. Ez aztán a nagy probléma. Olyan sejtek pusztulnak el, melyekre szükség lenne továbbra is.

A túlterhelt immunrendszer elkezdi szépen, módszeresen elpusztítani a védelme alá helyezett szervezetet. Előfordul, hogy örökletes problémáról van szó, bár ez sokkal ritkább, mint azt gondolnánk. Az esetek többségében a túlterhelés a valódi ok. Az is gyakori, hogy örökletes ugyan a probléma, de önmagában nem lenne elegendő ilyen mértékű reakcióhoz, ehhez már a környezeti hatások járulnak hozzá.

Az allergia alapja

Amikor az immunrendszer kisiklik nagyon furcsa reakciókat képes produkálni. Ezt hívjuk allergiának. Teljesen ártalmatlan anyagokat határoz meg mérgezőként a rendszer, majd megpróbálja rövid úton eltávolítani azokat.

Néha a bőrön keresztül, néha a nyelőcsövön, és olykor az orron át, és még lehetne sorolni. Amikor valaki allergiás egy bizonyos anyagra, melyet elfogyaszt, belélegez, bőrére ken, vagy bárhogy bevisz a szervezetbe, olykor hányás, hasmenés, bőrkiütés, orrfolyás, stb. a reakció.

Az immunrendszer beazonosított egy ártalmatlan élelmiszert, hamisan kijelölte az elpusztításra és eltávolításra, majd rövid úton kilöki a szervezetből. Teljesen hétköznapi eset. Elgondolkodtató azonban, hogy ez mennyire logikátlan. Még érdekesebb kérdés, hogy miért most történik ez, és miért nem volt ennyire közismert száz évvel ezelőtt?

Nagyszüleink allergiamentessége

Előfordul néha, hogy a leginkább kézenfekvő megoldások kerülik el figyelmünket. Gondoljunk csak bele abba, hogy nagyszüleink vajon mennyit jártak gyorsétterembe, mennyi készételt vásároltak, mennyi autó volt akkoriban az utakon és mennyi gyár működött.

Ugye, mennyire egyszerű? Nem volt ennyire leterhelve az immunrendszerük. Pontosabban fogalmazva, egy életen át nem jutott annyi testidegen anyag a szervezetükbe, mint amely mennyiséggel nekünk hetente kell megküzdenünk.

Sajnos az evolúció, a genetikai alkalmazkodás nem olyan sebességű, mint amennyire a világ felgyorsult körülöttünk. Ez elég logikus ok lehet, nem igaz? Még azt is megmagyarázza, miért ugrott meg ennyire az allergiás megbetegedések száma az elmúlt évtizedekben.

Megoldás az allergiára

A fenti bekezdést figyelembe véve megtaláltuk a megoldást arra, hogy az allergiát kordában tartsuk. Nem állítom, hogy az immunrendszer legyengülése az egyetlen ok, hiszen nem is tehetném, de hogy elképesztő mértékben hozzájárul az teljesen biztos.

Így adódik számunkra még egy lehetőség az allergén anyagok kerülése mellett. Segítsünk leterhelt védelmünknek. Erősítsük meg minden lehetséges módon és azonnal érezni fogjuk a változásokat.

A védelem megerősítéséről, megfelelő támogatásáról a következő levélben lesz szó. Valódi gyakorlati tanácsok, melyek megfogadása nem kötelező érvényű, célja csupán a tájékoztatás, hiszen Önnek jogában áll tisztában lenni a saját lehetőségeivel.

Kellemes további olvasást és jó egészséget kívánok!

 Keresőoptimalizálás