ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Az infraszauna és a terhesség

Az infraszauna rengeteg gyógyító hatással rendelkezik, azonban fel kell hívni a figyelmet arra, hogy nem minden élethelyzetben használható eredményesen, ugyanis különféle szövődményeket okozhat. A különféle betegségek illetve terhesség esetén mindenféleképpen érdemes felkeresni egy vagy több orvost, és kikérni a véleményüket ebben a témában. Az alábbiakban a különféle véleményekről olvashat a terhesség alatti infraszaunázással kapcsolatban, azonban előre kell bocsájtani, hogy konkrét tudományos tény a terhesség alatti infraszaunázásról még nem létezik, ezért érdemes vigyázni vele.

Aki különféle gyógyszeres kezelésekben részesül, terhesség időszakában van, vagy valamilyen betegséget kapott el, annak nagyon meg kell gondolnia, hogy érdemes e infraszaunáznia, mert az infraszaunázás folyamata különféle hatásokkal van a szervezetre, és nem lehetünk biztosak benne egészen addig, amíg nem konzultáltunk orvosunkkal, hogy milyen hatásokat erősít fel illetve gyengít az infraszaunázás. Nem csak orvosunk szolgálhat ilyen információkkal, hanem ha esetleg egy szépségszalonban kívánunk infraszaunázni, akkor ott is segítséget kérhetünk szakembertől.
Az infraszaunát semmiképpen sem szabad orvosi felügyelet nélkül betegségek kezelésére használni, ugyanis egyes betegségeknél illetve terhesség esetében az infravörös sugarak által okozott testhőmérséklet-növekedés nem várt hatásokat eredményezhet.

Ugyan az infraszaunának rengeteg pozitív hatása van az emberi szervezetre,  de ez természetesen csak akkor igaz, ha az egészséges. Fontos megjegyezni, hogy sok betegség előrehaladását elősegíti, ha a testhőmérséklet növekszik, de nem elfelejtendő, hogy az infraszauna természetesen kiegészítő kezelésként nagyon jól használható például nátha vagy megfázás kiegészítő kezelésére. Allergia vagy gyógyszeres kezelés esetén is érdemes kikérni orvosunk véleményét, mivel az infraszaunázás szintén hatással lehet ezekre.

Előfordulhat, hogy különféle allergiák esetén a háziorvos maga írja elő infraszauna kúra alkalmazását, mivel bizonyos típusú allergiákra jótékony hatással lehet. Terhesség esetében ugyanakkor mivel az infraszauna által kibocsájtott infravörös sugárzás mélyen behatol a bőr alá(körülbelül 4-5 centiméterre), ezért a magzatot károsíthatja. Mivel az infravörös sugárzás felmelegíti a testet, ezért vigyázni kell a terhesség késői szakaszában vele(7-9 hónap), ugyanis ilyenkor a szülést is elindíthatja az infraszaunázás. A terhesség korai szakaszában az infravörös sugarak károsíthatják a magzatot, vagy akár el is vetélhet, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy minden ilyen esetben kérjük ki háziorvosunk, vagy egy szülész-nőgyógyász véleményét.Keresőoptimalizálás