ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Megfelelő életmód

Annyira sokat olvasni mostanság az egészséges életmódról, legyen szó akár táplálkozásról, mozgásról, méregtelenítésről és egyebekről. Az sem ritka, hogy ezek az írások bizonyos kérdésekben ellent mondanak egymásnak.

Szinte minden egyes írásból süt a meggyőzés ereje, amit nem tartok helyesnek. Minden embernek jogában áll dönteni a saját élete felett. Amikor valaki kipróbál valami újat, jogában áll eldönteni, hogy attól jobban érzi magát vagy nem, és ezzel kapcsolatban nem szabadna, hogy a média befolyásolása alá essen.

Szándékosan bevitt mérgek

Van néhány alapvető méreganyag, melyeket akár említeni sem kellene, annyira nyilvánvaló. Ezek közé tartozik az alkohol, a drogok, a dohányzás és a gyógyszerek.

Ezeket a támadásokat szánt szándékkal engedjük be szervezetünkbe, holott tisztában vagyunk romboló hatásukkal. Amennyiben ezek közül bármelyiket is csupán csökkenti az ember, már tett valamit annak érdekében, hogy immunrendszerét kis mértékben tehermentesítse.

Tájékozatlanság révén bevitt mérgek

Kevésbé ismert méreganyagok, széles körben fogyasztott „támadók” a tartósítószerek, ételszínezékek, természetazonos aromák, bizonyos édesítőszerek, elsősorban az aszpartam, valamint az állományjavítók.

Ezek részei az üzletekben vásárolható élelmiszereknek. Minél inkább kész-, illetve félkész étel a termék, annál nagyobb mennyiségben találhatók meg benne ezek az anyagok. Ezek alól a gyorséttermek sem kivételek. A megoldás roppant egyszerű, figyeljünk oda arra, hogy mit vásárolunk fogyasztásra.
 

Vitaminok

A fentiekhez kapcsolódik a vitaminhiányos táplálkozás. Manapság már sajnos nem olyan minőségű a környezet, mely lehetővé tenné a teljes értékű tápanyagok előállítását, ezért célszerű és szükséges a vitaminok egyéb módon történő bevitele, táplálék kiegészítők formájában.

A cukor romboló ereje

A répacukor a másik „közellenség”. Leglátványosabb tünete az elhízás, de ez csupán a jelzés, a probléma sokkal súlyosabb.

Valahogy muszáj jeleznie az immunrendszernek, hogy ezzel az anyaggal abszolút semmit nem tud kezdeni. Ám ez nem egy vitafórum, így nem fejtem ki álláspontomat, hiszen Önt elsősorban az érdekli valószínűleg, hogyan javítson ellenálló képességén és nem az, hogy én mit gondolok a cukorról. Próbálja ki egy pár hétig, váltsa ki mézzel, kukoricasziruppal, fruktózzal, és döntse el Ön, hogy jobban érzi-e magát. Ez meg fogja adni a választ a kérdésre.

 

Kóla és egyéb üdítők

A szénsav, mellyel az üdítőitalokat és az ásványvizeket dúsítják, hogy kellemesebb, élvezhetőbb legyen. Olyan mértékben borítja fel a szervezet sav-bázis egyensúlyát, amit az immunrendszer ki tudja hogyan reagál le.

Érdemes ezekkel leállni, de legalább csökkenteni. Fő helyen áll a kóla, melyről igen kevesen tudják, hogy bűnesetek helyszínén aszfalt tisztítására használják, ugyanis tökéletesen felmarja a szennyeződést az aljzatról. Ennek tudatában is képes meginni?

Folyadék fogyasztás

Másik óriási probléma, és ez szinte általános, a kevés folyadék fogyasztás. Nagyon kis százaléka a népességnek, aki annyi folyadékot visz be szervezetébe, amennyire szüksége van, ami legalább napi két liter (és nem kávé vagy cukros üdítő formájában).

A vezetékes víz vegyi szennyezettsége igen magas napjainkban, ezért főként a szénsavmentes ásványvíz, tisztított vagy oxigénnel dúsított víz, valamint a gyógyteák javasoltak.

Testmozgás

A testmozgás hiánya érdekes jelenség a mai társadalomban, sajnos általános méreteket öltött, annak ellenére, hogy elképesztő fitness és wellness lehetőségek vannak.

Meg lehet magyarázni, hogy nem érünk rá, rengeteget dolgozunk, és még ezernyi kifogás akad. Nem vágyam senkinek fejére olvasni lustaságát, csupán felhívnám a figyelmet arra, hogy ez mennyire fontos tényező. A test fizikai kondíciója erőteljesen befolyásolja az immunrendszer aktivitását. Nem feltétlenül kell órákat edzőtermekben tölteni, egy-két óra séta is megteszi, ha ez rendszeres.

Méregtelenítés

A méregtelenítés egy érdekes kérdés. Szinte kizárólag a diétázókat érdekli, mintha mást nem is érintene.

Tévedés, hogy „ami bemegy az ki is jön”. Segítség nélkül nem mindig. Méregteleníteni sokféle módon lehet, és a mértéke is lehet változó. A zöld tea fogyasztása, a szauna, az infraszauna, a méregtelenítést segítő táplálék kiegészítők alkalmazása, mind megfelelő megoldást nyújthat.

Bízom benne, hogy tudtam adni pár használható tippet Önnek ahhoz, hogy képes legyen egészségesebbé válni. A fentiek korántsem merítik ki az összes lehetőséget, egy nagyon fontos tényezőről még nem esett szó, ez a napsugárzás. Következő cikk ezt a témát öleli fel.

Sikerekben gazdag kísérletezést és jó egészséget kívánok!

 Keresőoptimalizálás