ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Immunrendszer

Ebben a cikksorozatban nagyon sok hasznos adatot fog találni az olvasó, valamint nagyobb megértése lesz az immunrendszerről.

Az alábbiakban felvázolom, miről is lesz szó a későbbiekben, így könnyen el tudja dönteni bárki, hogy kíváncsi-e a továbbiakra. Annyit elmondhatok előzetesként, hogy saját magunkról lesz szó, Önről, rólam, az emberekről. Azokról a dolgokról, mely közös bennünk, továbbá az egészségünkről, ami mindennél fontosabb, hiszen anélkül semmink sincs. Nem általánosságokról fog olvasni, hanem konkrét tényekről. A cikksorozat célja a megértés, hiszen ennek tudatában vagyunk képesek dönteni.

Az adatok fontossága

Az immunrendszerről nagyon sokat hallunk mostanában. Ennek okát hosszan lehetne fejtegetni. Mindannyian tisztában vagyunk elszennyeződött, elgépiesedett, beteg környezetünkkel.

Talán nem véletlen, hogy ennyit foglalkozik vele a média, a magánemberek, a környezetvédők, a táplálkozási tanácsadók, hiszen ez egy roppant fontos dolog. Nem más forog kockán, mint mi magunk. Úgy éljük le mindennapjainkat, hogy percenként veszélynek vagyunk kitéve, anélkül, hogy tudnánk róla, de erről majd később szólunk kicsit bővebben.

Nélkülözzük a valódi információkat

Sokat foglalkoztam az immunrendszer kérdésével, és felmerült bennem egy alapvető kérdés. Vajon, az embereknek hány százaléka van tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez?

Mit jelent az immunitás, azt még talán tudjuk, de mi az immunrendszer, miből áll össze, és hogyan működik? Ön meg tudná fogalmazni pontosan? Érti a lényegét? A legtöbb embernek van valami homályos elképzelése, de talán csak a biológusok, genetikusok, belgyógyászok, és talán még a roppant kíváncsi és erre ráérő emberek azok, akik pontosan tudják mit is jelent ez az egész. Az elkövetkezendő levelekben megpróbálom olyan pontosan és érthetően körülírni ezt, amennyire csak lehetséges, anélkül, hogy úgy érezné bárki is, egy orvosi szakkönyvet olvas. Biztos vagyok abban, hogy minden embernek tökéletesen tisztában kellene ezzel lenni, hiszen ez az egészségünk, az életünk alapja.
 

A megértés jobbá tesz

Az immunrendszer teljes megértésével tisztává válik, miért olyan fontos a védelem, és hogyan is kell ezt a gyakorlatban kivitelezni.

Nem elméleti oktatásról beszélek, távol álljon tőlem, nem is vagyok rá hivatott, egyszerűen jobban érzem magam, ha egészséges emberek vesznek körül, ezzel bizonyára Ön is így van. A levélsorozat folyamán részletesen felsorolom a legfontosabb tényezőket, és a leglényegesebb része, hogy a gyakorlati teendők sem maradnak el. Hiába értünk valamit elméletben, ha gyakorlatilag semmit nem kezdünk vele, ez életünk bármely területére igaz. A gyakorlati tanácsok mind kivitelezhetőek és értelmet nyer a fontosságuk.

Valóban olyan bonyolult?

A cikkek elhessegetik az alapvető tévhiteket, rávilágítanak azokra a dolgokra, melyek roppant egyszerűek, csak orvosi kifejezések mögé bújtatva bonyolulttá teszik azokat.

Nem kívánok állást foglalni sem az orvosok ellen, sem mellettük, egyszerűen csak tényközlésekre szorítkozom annak érdekében, hogy minden ember, elsősorban Ön, képes legyen a döntésekre, és tudatában legyen a saját lehetőségeinek, melyhez mindenkinek joga van.

A következő cikk magáról az immunrendszerről szól, olyan közérthetően, amennyire csak lehet, hiszen ez az alapja az egész témakörnek. Bízom abban, hogy mindannyiunknak, így Önnek is, megér az egészsége két-három percet, amennyi időbe egy cikk elolvasása kerül. Elképzelhető, hogy az Ön tájékozottsága messze felülmúlja ezeknek a cikkeknek a tartalmát, de ha akár csak egyetlen apróság is létezik, mely újat jelent, már megérte az időbefektetést.

Kellemes időtöltés kívánok a cikkekhez és jó egészséget az élethez!

Tovább a következő cikkhez, ami az "Immunrendszer felépítése" >>Keresőoptimalizálás