ingyen webstatisztika

Ez a weboldal eladó
Érdeklődj:
+36702721818

Szennyezett környezet

A szintetikus és egyéb szennyeződések minden embert érintenek, akik ezen a Földön élnek, de azokat mindenképp, akik levegőt lélegzenek.

Sajnos a téma nagyon sokrétű, és leggyakrabban saját magunk juttatjuk hozzá magunkat ezekhez a nem túl hasznos anyagokhoz.

Az immunrendszer hatékonysága

Az immunrendszer felépítésekor említettük, hogy ez a csodálatos rendszer, amennyiben hibátlanul működik, minden alkalommal felismeri a testben az oda nem illő anyagokat, majd eltávolítja azokat. Ez az eljárás nem csak a kórokozó baktériumokra és vírusokra igaz, de minden olyan anyagra, melynek semmi keresnivalója testünkben.

Több módja is létezik annak, ahogyan egy nem optimális anyag be tud jutni szervezetünkbe. Ezek az útvonalak elsősorban táplálkozás, belégzés és bőrön vagy nyálkahártyán történő felszívódást jelenthetnek. Ebből adódóan van, amit kisebb eséllyel vagyunk képesek kikerülni, azonban léteznek olyanok, melyeket tudatosan juttatunk magunkba.

Túl nagy mennyiségű méreganyag

Jogosan merül fel Önben a kérdés, hogy ha van egy praktikus védelmi rendszerünk, akkor mégis mi a probléma? Hiszen a mérgek felismerésre és megsemmisítésre kerülnek. Vagy mégsem.

Képzelje el, hogy a munkahelyén van, és végzi a munkáját. Professzionálisan felkészült és nagy gyakorlattal rendelkezik, ezért nem adódhat gond, igaz? Mi történik, ha a munka mennyisége hirtelen megnövekszik? Majd még inkább megnövekszik. Ön szerint elérkezik az a pillanat, amikor már képtelen maradéktalanul elvégezni azt, és zaklatottá válik? Ez természetes, hiszen a figyelem szétszóródik, valamint a lehetetlen munkamennyiségeket egy idő után képtelen az ember elvégezni.

Az immunrendszer ugyanebben a cipőben jár jelen esetben. Teljesen jól végzi a feladatát egy bizonyos mennyiségig. Azután már túl sok lesz a betolakodó. Végül ez a mennyiség olyannyira megnövekszik, hogy már nem képes eredeti funkcióját betölteni, ilyenkor jelentkeznek a problémák. A leterhelt immunrendszer sokkal kevésbé éber, valamint kevésbé hatékony az eltávolításban, ebből adódóan minél tovább tart ez a folyamat, annál kevésbé lesz esélye arra, hogy megvédelmezze a szervezetet.
 

Ülünk a tűzvész közepén

Amikor Ön egy égő ház kellős közepén csücsül, és a tűzoltók végzik a munkájukat, abban az esetben mit tenne? Segítene oltani a tüzet, vagy ülne tovább az égő ház közepén, veszélyeztetve az életét, mondván, ez a tűzoltók dolga, végezzék el a munkájukat. Nos, melyik az ésszerűbb?

Azt gondolom nincs olyan ember, aki ilyenkor nyugodtan ülne a tűzvész közepén arra várva, hogy mindenki elvégezze a saját munkáját. Pedig nagyon sok ember ezt teszi. Ül a „tűzvész” közepén, egy végletekig leterhelt immunrendszerrel, és várja a megoldást, mintha semmi köze nem lenne ahhoz, hogy sikerül-e megfékezni a tüzet.
 

A támogatás szükségessége

Az immunrendszernek támogatásra van szüksége, amiért nagyon hálás tud lenni, a legnagyobb ajándékot nyújtja cserébe, az egészségünket.

A segítség, melyet tőlünk vár a szervezet, több tényezőből áll össze. A bekerülő anyagokat minimálisra kell csökkenteni, az immunrendszert erősíteni kell, hogy aktívabb legyen a felismerésben, valamint hozzá kell segíteni testünket az eltávolításhoz. Ennyire egyszerű, és tényleg az, csupán egy minimális odafigyelést igényel.

A mérgezésnek gátat kell vetni

A bejutható anyagoknak több módon tudunk gátat vetni, de legalábbis minimálisra csökkenteni.

Levegőt muszáj lélegezni, és mégsem járhatunk gázmaszkban az utcán, tehát ez egy eléggé állandó tényezőnek tűnik. Azt viszont mi határozzuk meg, hogy mit eszünk és iszunk, mit kenünk a bőrünkre és egyáltalán milyen anyagoknak engedünk szabad utat. Megfelelő odafigyeléssel töredékére csökkenthető a támadások mértéke, máris kevésbé lesz leterhelve immunrendszerünk.

Az immunrendszer erősítése

Az immunrendszer erősítése fontos feladat, ezáltal tehetjük aktívabbá, hiszen egy szervezetnek sem mindegy, mennyi idő alatt lepleződik le a méreganyag a szervezetben.

Az immunrendszert a helyes táplálkozással, mozgással, vitaminokkal, természetközeli anyagokkal és módszerekkel tudjuk erősíteni. Ezzel a második védővonal is jó állapotba hozható.

Méregtelenítés

A méregtelenítés a harmadik stádium, mellyel segíthetjük az immunrendszert az eltávolításban.

Manapság számos módja létezik a méregtelenítésnek, a zöld tea fogyasztásától a szaunáig egészen sok fokozat alkalmazható.

A fenti sorok nem feltétlenül jelentik azt, hogy mostantól szigorú szabályok között kell élnie, erről szó sincs. A mértékletességgel és akármilyen minimális segítséggel már tesz valamit saját maga érdekében. Az immunrendszernek tehermentesítésre van szüksége, ez tény, Ön dönt arról, hogy megadja-e ezt a segítséget, vagy ül a tűzvész közepén és ujjal mutogat a tűzoltókra, hiszen valóban az ő dolguk.

Ebben az esetben úgy ég porrá minden, hogy Önnek valóban igaza volt, kár hogy közben a ház leégett.

Jó egészséget kívánok!


 Keresőoptimalizálás